Consimțământ informat

Consimțământul informat este un contract de prestări servicii de consiliere psihologică și / sau psihoterapie.

Contractul de prestări servicii de consiliere psihologică și/sau psihoterapie explicitează regulile, limitele și condițiile în care vor avea loc ședințele noastre, în așa fel încât să fie totul cât mai clar și transparent. El conține o secțiune în care sunt menționate atât datele de identificare ale prestatorului cât și datele personale sau de identificare ale beneficiarului, iar apoi o serie de paragrafe care clarifică regulile modului de prestare al serviciului, costurile și modalitatea de plată precum și orice alt detaliu important care să reglementeze condițiile colaborării.

Cel mai adesea, ședințele de consiliere psihologică / psihoterapie sunt programate o dată pe săptămână.

În cazuri deosebite în care starea ta este foarte afectată, ne putem întâlni de doua ori pe săptămână. Pe măsură ce te reechilibrezi, revenim la o singura ședință săptămânala, iar când te simți mai bine și ne apropiem de atingerea obiectivelor, ne putem vedea o perioadă o dată la două săptămâni sau o dată pe lună.

Întotdeauna vom stabili de comun acord frecvența pe care o simți a fi cea mai potrivită.

În acest moment, tarifele percepute de Cabinet Individual de Psihologie Danea Maria Delia  sunt următoarele:

 • Consiliere Psihologică  – 150 lei / ședință – 50 de minute
  (ședință individuală față în față sau online efectuată pentru clienți pe teritoriul României)
 • Psihoterapie individuală – 200 lei / ședință – 50 de minute
  (ședință individuală față în față sau online efectuată pentru clienți pe teritoriul  României)
 • Consiliere Psihologică  – 200 lei / ședință – 50 de minute sau 40 Euro / ședință 50 de minute (ședință individuală față în față sau online efectuată pentru clienții din străinătate)
 • Psihoterapie individuală – 250 lei / ședință – 50 de minute sau 50 Euro / ședință 50 de minute (ședință individuală față în față sau online efectuată pentru clienții din străinătate)
 • Consiliere Psihologică de cuplu și / sau premaritală – 225 lei / ședință – 90 de minute
  (acest serviciu nu este disponibil online)
 • Psihoterapie de cuplu și / sau premaritală – 250 lei / ședință – 90 de minute
  (acest serviciu nu este disponibil online)

Tarifele sunt valabile începând cu 1 ianuarie 2022

Plata serviciilor psihologice 

Modalitatea de plată pentru serviciile psihologice online și/sau față în față poate fi conform înțelegerii contractuale astfel:

 1. Numerar, la fiecare ședință sau conform detaliilor stabilite prin contract
 2. Prin virament bancar în contul:

Cabinet Individual de Psihologie Danea Maria Delia

IBAN RO59UGBI0000342014237RON – Garanti BBVA Satu Mare

CIF 44647255

3. Plata securizată cu cardul, prin procesatorul NETOPIA Payments. Dacă optați pentru plata online cu cardul bancar, procesarea datelor de pe cardul dumneavoastră se face prin intermediul NETOPIA Payments iar Cabinet Individual de Psihologie Danea Maria Delia nu solicită și nu stochează nici un fel de detalii referitoare la cardul pe care îl dețineți.

În cazul plăților online, CIP Danea Maria Delia nu își poate asuma responsabilitatea pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, cum ar fi de exemplu comisioanele de conversie valutară aplicate de banca emitentă a cardului, în cazul în care moneda respectivului card este diferită de leu (RON). Clientul va fi în exclusivitate responsabil pentru suportarea costurilor unor asemenea operațiuni

Consider că este foarte important ca persoanele cu care lucrez să obțină progrese și să se simtă mai bine. Dacă ai nevoie de susținere și observi că ședințele de consiliere psihologică și / sau psihoterapie te ajuta să obții schimbarea dorită, dar este un efort financiar la care nu te poți angaja în acest moment, putem găsi soluții în așa fel încât să poți beneficia de suportul specializat.

Putem stabili:

 • scurtarea timpului alocat unei ședințe și convenim împreună asupra prețului în aceste condiții
 • frecvența ședințelor (săptămânale, bilunare sau lunare), astfel încât să te încadrezi în buget
 • plata lunară a ședințelor și nu la fiecare ședință (de exemplu în ziua de salariu)
 • discount-uri de fidelitate în urma unei colaborări anterioare.

În cazul în care nu reușești să ajungi la o întâlnire programată contactează-mă pentru a anula sau, după caz, reprograma.

Anularea sau reprogramarea ședinței agreate de comun acord se face cu minim 48 de ore în avans. După două anulări sau reprogramări succesive voi considera că nu există un interes real și un angajament serios cu privire la colaborarea noastră și nu voi onora prestarea ulterioară a serviciilor de consiliere psihologică sau psihoterapie pentru acest client.

Dacă din motive independente de voința mea nu pot să onorez o programare convenită de comun acord și nu reușesc să anunț în timp util (cu 24 de ore în avans), următoarea întâlnire va fi gratuită pentru tine.

Acesta este un gest de respect reciproc pentru timpul și programul meu și al tău.

Pentru ca procesul terapeutic să fie eficient și să evaluăm obiectivele stabilite de comun acord, e important să monitorizăm evoluția stării tale și a relației terapeutice. În acest scop, uneori vei avea de completat fișe sau chestionare care să aducă claritate momentului prezent și pentru repoziționare sau ajustare față de obiectivele stabilite inițial.

Părțile își vor proteja reciproc imaginea publică, atât pe durata contractului, cât și după încetarea lui și nu vor întreprinde nicio acțiune care ar putea influenta negativ această imagine.

Clientul nu va dezvălui către terți niciun fel de informații cu caracter personal pe care le-ar putea afla accidental pe parcursul derulării contractului, indiferent cine este persoana la care se referă informațiile respective.

Prestatorul nu va dezvălui numele și alte date precise de identificare ale clientului către terți decât cu acordul scris al celui în cauză și va asigura anonimatul în orice eventuală utilizare publică de către el a informațiilor specifice aflate în cursul sesiunilor de lucru.

În mod special și cu acordul scris al clientului, ședințele de consiliere psihologică / psihoterapie pot fi înregistrate audio, înregistrările fiind păstrate în siguranță și distruse la cererea clientului sau la expirarea termenului legal.

Limitele confidențialității sunt reglementate prin lege: în cazul pericolului de suicid, abuz asupra minorilor, posibila vătămare fizică sau crimă, psihologul este obligat să anunțe autoritățile. Dacă observ că există un pericol de acest gen vom stabili împreună cum putem să evităm această situație.

Procesul terapeutic aduce o îmbunătățire semnificativă asupra calității vieții și relațiilor tale și poți trăi o viață împlinită. În același timp e important să știi că nu există garanția că aceste lucruri se vor întâmpla. Depinde de fiecare persoană, de scopurile sale și de efortul pe care este dispusă să îl facă.

Totodată confruntarea cu propria vulnerabilitate ar putea fi o sarcină dificilă, iar atunci când ești într-un proces de consiliere psihologică / psihoterapie nu e întotdeauna foarte confortabil să te confrunți cu un disconfort emoțional.

Procesul terapeutic presupune și riscuri: lucrurile care se discută de multe ori în cadrul ședințelor de consiliere psihologică / psihoterapie pot fi neplăcute și dureroase și poți trece prin momente de suferință și stări neplăcute.

Tocmai de aceea consider că e importantă consolidarea relației terapeutice și găsirea modalităților optime prin care să te pot susține.

Eu pot să-ți fiu ghid și susținător dar nu pot să fac ca lucrurile să se întâmple pentru tine.