Delia Danea

Delia Danea

Dincolo de formările profesionale, pot să fiu pentru tine un ghid ce te îndrumă să privești, dintr-o altă perspectivă viața, schimbările care vin spre tine sau pe care alegi să le faci conștient, atunci când nu te mai simți împlinit/ă.
Împreună vom găsi noi modalități de gestionare a gândurilor nesănătoase, de schimbare a tiparelor mentale după care îți ghidezi viața, noi modalități de gestionare a conflictelor folosind instrumente valoroase.

Program de formare în psihoterapia familiei

Program de formare în Psihoterapia Familiei – „o abordare centrată pe dezvoltare de competențe și dovezi validate științific“ sub îndrumarea unei echipe de psihoterapeuți minunați din cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie, acreditată de Colegiul Psihologilor din România

Studiile de psihologie le-am finalizat în cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației (Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca). Parcursul meu educațional s-a îmbogățit. atât la nivel teoretic cât și practic, cu un program de formare în Psihoterapia Familiei – „o abordare centrată pe dezvoltare de competențe și dovezi validate științific“ sub îndrumarea unei echipe de psihoterapeuți minunați în cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie acreditată de Colegiul Psihologilor din România. În timpul formării am îmbinat formarea de bază cognitiv comportamentală cu alte abordări: elemente din Terapia Imago pentru cupluri, Terapia Schemelor Cognitive, Terapia Structurală de Familie, Terapia Psihanalitică de Familie și Cuplu, Terapia Centrată pe Emoții, Strategii de Parenting și elemente din Psihodramă.

Formare continuă pentru psihoterapeuți

Munca de psihoterapeut implică un stil de viață unic, în care aspectele din experiența personală și cea profesională ale psihoterapeutului se completează unele pe altele. De aceea consider că perfecționarea continuă dublată de un demers serios de auto-cunoaștere și dezvoltare personală sunt mai mult decât necesare.

Școala de vară – Asociația Multiculturală de Psihologie de Psihologie și Psihoterapie – Sibiu 2019

Atelierele parcurse în cadrul programului:

Perspectiva mea asupra procesului terapeutic

Văd procesul terapeutic ca un demers de cooperare între specialist și persoana care se adresează specialistului, demers ce are la bază ascultarea, validarea și empatia. 

E important să investim împreună suficient timp și energie pentru a construi și menține o relație terapeutică autentică și sinceră, condiție sine-qua-non în parcurgerea cu succes a oricărui demers curativ psihologic.

Stabilirea cadrului terapeutic, a frecvenței ședințelor și a altor detalii organizatorice sunt de asemenea importante pentru a da încredere și siguranță părților implicate în demersul terapeutic.  Tocmai de aceea am creat un protocol de programare al ședințelor.

După ce avem o fundație solidă prin crearea unei relații terapeutice autentice și sincere putem stabili obiectivele terapeutice și să urmărim constant atingerea lor sau să ne repoziționăm față de anumite aspecte ce ies la suprafață și care se cer a fi conștientizate și vindecate.

Deși confruntarea cu propria vulnerabilitate ar putea să fie o sarcină dificilă, ea ne aduce posibilități nebănuite de conștientizare a propriilor nevoi și de exprimare a lor astfel încât, la finalul procesului terapeutic, să avem acces mai ușor la iubire și apreciere de sine.