Servicii de Consiliere psihologică și Psihoterapie

În acest moment nu se poate spune că există o diferență foarte clară între consiliere psihologică și psihoterapie, consilierea psihologică fiind deseori utilizată în anumite faze ale unui proces terapeutic.

Diferența dintre consilierea psihologică și psihoterapie este atât durata (consilierea presupune un număr mai redus de ședințe, psihoterapia presupune un număr mai mare de ședințe), cât și obiectivele urmărite. În consilierea psihologică se urmărește rezolvarea situației de criză și adaptarea la noile condiții de viață, iar în psihoterapie se vizează o restructurare a individului. În consiliere se urmărește o singură „problemă”, iar în psihoterapie, de regulă, există un set de „probleme”.

Înainte de a solicita o programare, te invit să parcurgi Consimțământul informat pe care îl poți accesa folosind butonul de mai jos.

Alege tipul de serviciu dorit de mai jos și programează-te folosind formularul de la finalul paginii.

Consiliere Psihologică / Psihoterapie individuală

Consilierea Psihologică / Psihoterapia individuală este o formă de intervenție psihologică care se adresează persoanelor aflate într-o situație de impas existențial. Acest impas poate fi de natură familială, socială sau profesională.

În urma serviciilor de consiliere psihologică / psihoterapie individuală, clientul își va dezvolta capacitatea de a putea să facă schimbări atât în plan psihologic, cât și social, va putea lua decizii eficiente și conforme cu nevoile sale și își va putea gestiona optim resursele personale.

Cei mai mulți dintre noi apelăm la Consiliere Psihologică / Psihoterapie atunci când:

 • nu ne mai simțim bine în pielea noastră – ne uităm în oglindă și nu ne mai place ce vedem, ne simțim insuficienți pentru așteptările pe care le avem de la noi
 • relațiile noastre cu ceilalți nu sunt împlinitoare și hrănitoare pentru sufletul nostru
 • trecem printr-o perioadă de separare sau divorț – o despărțire sau un divorț pot crea un dezechilibru serios în viața personală
 • simțim că nu mai facem față la responsabilitățile vieții de zi cu zi
 • ne simțim triști sau apatici aparent fără un motiv bine întemeiat
 • ne simțim depresivi - nu mai avem chef de nimic, nimic nu ne mai face plăcere
 • am suferit pierderea cuiva drag – atunci când o persoană importantă din viața noastră dispare, tristețea negestionată poate duce la cazuri de depresie severă
 • ne confruntăm cu iminenta pierdere a locului de muncă sau cu restructurarea companiei la care suntem angajați
 • avem atacuri de panică – acestea pot să apară când suntem sub prea multă presiune sau simțim că nu putem face față unei situații
 • am fost victimele unui abuz sexual sau de altă natură - abuzul de orice fel afectează puternic felul în care ne simțim
 • suferim de anxietate – atunci când nu este conștientizată, anxietatea poate lua forma unor simptome strict fizice
 • simțim că nu mai facem față atâtor probleme – viața este foarte complicată și uneori simțim că nu există rezolvări pentru problemele noastre
 • trecem printr-o criză existențială - ne este frică de moarte, nu găsim sensul vieții, ne este frică de singurătate

Care sunt costurile și cum plătesc?

Detaliile legate de tarife și modalitățile de plată se găsesc aici.

Consiliere Psihologică / Psihoterapie online

Tehnologia este parte integrantă din viața mea și de aceea îmi este ușor și confortabil să adaptez ședințele de consiliere psihologică / psihoterapie online. Primele solicitări de terapie online au venit de la persoanele care nu se aflau în țară și își doreau să lucreze cu specialiști din România, în limba română. Motivația lor a fost legată de faptul că se simt mult mai confortabil să lucreze eficient cu o persoană cu care au în comun limba, cultura și tradițiile, iar o astfel de persoană nu era de găsit în orașele în care locuiau. 

O altă categorie de clienți cu care lucrez online, au venit pe baza articolelor scrise pe blog sau în urma achiziționărilor produselor de pe site. Locuind în orașe diferite, sigura variantă de a lucra a fost online.

În ultimii ani de practică am verificat posibilitatea de a crea și consolida relația terapeutică atât în online cât și în cabinet astfel încât terapia să funcționeze. Concluzia la care am ajuns este că dacă e să existe chimia potrivită și relația terapeutică să se formeze, se formează chiar și atunci când lucrez online. 

1. Ce platformă folosesc?

Pentru ședințele de consiliere psihologică / psihoterapie individuală online folosesc aplicația Skype.

2. Cum se desfășoară o ședință de consiliere psihologică / psihoterapie individuală online?

Ședințele online au același protocol de desfășurare ca și ședințele față în față, respectă aceleași reguli, doar că se desfășoară online. Consimțământul informat, Termenii și condițiile de utilizare ale acestui site se aplică și pentru ședințele online.

3. Care sunt costurile și cum plătesc?

Tarifele le găsești aici.

Plata se face online cu card bancar – prin procesatorul Netopia mobilPay.

Prețul ședințelor individuale online achitate cu card bancar de către clienții din afara României se convertește automat în lei. Conversia se face în momentul plății securizate cu cardul bancar.

Consiliere Psihologică / Psihoterapie premaritală

Consilierea Psihologică / Psihoterapia premaritală este un demers profesionist pe care un cuplu necăsătorit îl face pentru a da căsniciei un start cât mai bun cu ajutorul unei persoane specializate. Se pune accent pe dezvoltarea și îmbunătățirea relației celor doi, pe învățarea unor abilități de comunicare sănătoasă în cuplu, pe cunoașterea factorilor care duc la satisfacție (fericire) maritală.

Totodată, consilierea psihologică / psihoterapia premaritală este recomandată și acelora care au o cât de mică îndoială sau neliniște cu privire la succesul relației maritale pe care urmează sa o întemeieze, dar și celor indeciși, care pendulează între a se căsători și a amâna căsătoria.

Care sunt costurile și cum plătesc?

Detaliile legate de tarife și modalitățile de plată se găsesc aici.

Consiliere Psihologică / Psihoterapie de cuplu

Consiliere Psihologică / Psihoterapie de cuplu are ca scop atingerea unor obiective de cuplu și nu a unor obiective individuale. Accentul este pus pe dezvoltarea și îmbunătățirea relației celor doi, învățarea unor abilități de comunicare sănătoasă, fixarea țelurilor comune pe care cei doi parteneri vor încerca să le atingă cu ajutorul psihoterapeutului.

De cele mai multe ori cuplurile ignoră anumite semne legate de disfuncționalități în relația de cuplu, ajung în impas și vin prea târziu la ședințele de consiliere / psihoterapie pentru ca relația să mai poată fi salvată. 

Sunt cazuri în care decizia separării este deja luată, iar cuplurile solicită ședințe de consiliere / psihoterapie pentru a-și confirma sau infirma decizia cu ajutorul psihoterapeutului.

Specialistul nu poate lua decizii în numele clienților, îi susține pentru ca aceștia să poată lua decizia cea mai bună pentru ei și pentru relația lor, în acest moment. Succesul poate însemna atât împăcarea, cât și despărțirea cuplului.

Fie că unul din cei doi s-a hotărât deja să părăsească cuplul, fie că relația nu mai merge și împăcarea pur și simplu nu este o soluție, psihoterapeutul vă poate ajuta să fiți împăcați cu această opțiune și să alegeți o despărțire conștientă.

Când ai nevoie de psihoterapie de cuplu?

 • când simțiți că gradul de satisfacție și împlinire în relație scade vizibil
 • când se manifestă gelozia
 • când există violență domestică sau abuz emoțional, fizic, social, sexual, spiritual
 • când există o diferență de percepție a unei situații și după lungi discuții nu reușiți să găsiți o cale de mijloc astfel încât să se instaleze pacea și liniștea sufletească pentru ambii parteneri
 • când partenerul sau partenera ta își resetează nevoile și valorile și simți că relația merge într-o nouă direcție cu care nu ești de acord
 • când partenerul sau partenera ta devine părintele copilului vostru, fiind din ce în ce mai puțin soț/soție sau iubit/iubită
 • când nu vă mai simțiți apreciați, înțeleși, doriți sau iubiți
 • când apare infidelitatea, mai ales după mulți ani de căsnicie

Care sunt costurile și cum plătesc?

Detaliile legate de tarife și modalitățile de plată se găsesc aici.

Consiliere Psihologică / Psihoterapie de familie

Ne naștem cu toții într-o familie în sânul căreia punem bazele primilor ani de viață. Apoi ne întemeiem propriile noastre familii și punem în comun cu partenerul bagajele emoționale, reguli, convingeri de viață, rutine și obiceiuri dobândite în familia de origine și prin experiența proprie. Suntem deja o altă familie, cu reguli noi, rutine noi, concepții de viață amestecate, bagaje emoționale tot mai grele și conflicte la tot pasul.

Consilierea Psihologică / Psihoterapia de familie se adresează familiilor care se confruntă cu dificultăți sau cu un dezechilibru ce apare în sistemul familial. Acestea se pot datora unor probleme precum: comunicare disfuncțională cu copiii; autenticitatea comunicării între parteneri și copii lor; traumă psihică (boala unuia dintre membri, deces, separare, divorț, violență domestică, etc.) sau orice alte dificultăți care afectează mai mulți membrii ai familiei.

Care sunt costurile și cum plătesc?

Detaliile legate de tarife și modalitățile de plată se găsesc aici.

Formular de programare

Completează formularul și te sunăm noi pentru a stabili împreună detaliile programării.