You are currently viewing Energia vieții și bucuria de a trăi

Energia vieții și bucuria de a trăi

Legătura dintre starea mental emoțională și bolile fizice a fost și este îndelung cercetată și mult studiată. Nu mai poate fi pus la îndoială faptul că starea noastră mental emoțională ne influențează starea de sănătate fizică.

Mă preocupă în ultima vreme legătura dintre starea mental emoțională și bolile fizice pentru că văd în jurul meu reacția oamenilor la boală și ”efortul” depus pentru vindecare. Bolile sunt cu miile, la fel și metodele de vindecare, însă există un numitor comun în toate: ajungi la boli când iți pierzi energia vieții și te vindeci când îți regăsești bucuria de a trăi!

Prin Energia vieții, în sensul prezentului articol, mă refer la dorința omului de a trăi, de a fi viu, de a se simți util, apreciat, iubit, de a simți că contează și nu din orgoliu sau mândrie ci prin bunătate, blândețe și înțelepciune. Bucuria de a trăi înseamnă de fapt conexiunea cu viața, cu Divinul din noi și asumarea a tot ce există și se petrece în viața fiecăruia dintre noi. Intensitatea cu care omul își dorește să trăiască este direct proporțională cu vindecarea trupească. Cu cât dorința omului de a fi viu și a se bucura de viață este mai mare și sinceră, cu atât trupul se vindecă mai ușor și mai repede, iar vindecarea aduce cu sine schimbări fundamentale în modul în care omul se raportează la el însuși și la tot ce îl înconjoară. Dacă bolnavul păstrează, cu intensitate mare: stres, gândurile sumbre pline de neîncredere, griji, ură și frică, anxietate, sentimentul de inutilitate, amărăciune, nerăbdare, avariție, obiceiul de a-i judeca pe alții și de a-i condamna, atunci pierde legătura cu viața și își creează singur contextul în care ”plecarea” ar fi singura soluție pentru a scăpa de toate și sufletul s-ar elibera de povară. În această ultimă situație e reprezentată de fapt ”selecția naturală” pentru că, de fapt, starea noastră este cea de armonie cu viața, de iubire, împlinire și frumos, iar cine nu rezistă și nu-și îndreaptă viața spre a prețui miracolul de a fi viu este îndepărtat. Calea prin care Universul alege să facă această ”selecție” este boala și în cele din urmă moartea.

Pacea vine din interior, nu o căutați în afară! Există oameni care cred că medicamentele sunt singura cale de vindecare și iau cate 10-15 sau poate mai multe pastile pe zi, fără să schimbe aproape nimic în modul de viață sau în gândire. La un moment dat bolile sporesc și e nevoie de mai multe medicamente și mai diversificate, evident cu mai multe reacții adverse. Cu siguranță, medicamentele își au rostul lor și nu neg utilitatea lor, spun doar că nu sunt suficiente în procesul de vindecare. Mai e nevoie de multe alte schimbări legate de modul de gândire, convingeri, concepții de viață, valori, stil de viață și alimentație. Alții înțeleg boala ca o binecuvântare și înțeleg că ea a venit tocmai pentru a le arăta unde mai au de lucrat și care sunt aspectele din viețile lor care sunt vulnerabile și au nevoie de atenție. Există foarte multe materiale și cărți legate de cauzele emoționale ale bolilor și tot atâtea modalități prin care poți să descoperi unde și cum ai de lucrat, nu insist aici. Pot să spun că, în procesul de vindecare se aduc în prim plan neiertări, sentimentele de vină, de vinovăție, ură, invidie, nevindecarea relațiilor de familie, trufie, etc. asupra cărora se lucrează. Modul în care înțelegi și integrezi lecția de viață din spatele bolii îți asigură un randament bun pentru vindecare.

Pe de altă parte, o sursă de stres insuficient gestionată, este dizarmonia dintre cum îți dorești să trăiești cu adevărat și modul în care ”trebuie” să trăiești. Întotdeauna există în mintea noastră un șablon, un tipar pe care societatea ni-l relevă ca fiind universal acceptat, e acel ”trebuie” să faci sau să fii, astfel încât să te integrezi perfect, să corespunzi, să fii acceptat și iubit. Tot în mintea noastră, pe lângă acel ”trebuie” există și acele ”voci” care ne conduc spre autenticitate și ne ghidează către Sursa Divină din noi. Dialogul nostru interior este cel care ne poate aduce clarificare pe drumul unicității, iar intuiția poate fi un dar minunat dacă învățăm să o ascultăm. Intuiția sau ”vocile din capul nostru” nu sunt altceva decât modalitatea prin care Dumnezeu ne vorbește. Întrebarea e dacă suntem suficient de deschiși să-L ascultăm și să ne asumăm ceea ce simțim. Intuiția deschide calea către modul în care îți dorești să trăiești dincolo de normele și regulile impuse de societate. Reevaluarea relației pe care o ai cu Divinitatea (la modul general, indiferent cum o numești) este esențială pentru vindecare pentru că acolo îți găsești puterea de a merge mai departe și a face pașii concreți necesari vindecării. Există mai multe modalități prin care poți să-și reevaluezi relația cu Dumnezeu. Pentru mine vizionarea filmelor ”The Shift” (Schimbarea) și ”Conversații cu Dumnezeu” a adus clarificare. Acestea au fost filme de căpătâi în rescrierea relației mele cu Dumnezeu. Conștientizarea că Dumnezeu este iubire și nu este ”în Cer” undeva sus separat de mine ci este în mine și în tot ce mă înconjoară, s-a născut în urma vizionari acestor două filme. Schimbarea perspectivei din care mă raportam la Dumnezeu a adus o altă viziune asupra propriei mele vieți, dincolo de teamă și frică.

Așadar ajungem la esență: energia vieții este cea care ne ajută să rămânem vii, iar bucuria de a trăi este esențială în vindecarea trupului și sufletului!

Cu drag,

Delia

*sursa foto: www.pinterest.com

Copyright

Toate materialele conţinute de acest site www.deliadanea.ro – sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Folosirea fără acordul autorului/administratorului a conţinutului acestui website se pedepseşte conform legilor in vigoare. Este interzisă modificarea, copierea, reproducerea, descărcarea, transmiterea, publicarea sau distribuirea materialelor conţinute de acest site în orice mod fără consimţământul expres şi prealabil al proprietarului.

Lasă un răspuns