You are currently viewing Film de weekend: It’s Kind of a Funny Story–O poveste haioasa

Film de weekend: It’s Kind of a Funny Story–O poveste haioasa

Filmul It’s Kind of a Funny Story (2010) – tradus în limba română O poveste haioasă sau Spitalul de nebuni este o adaptare după romanul omonim al autorului Ned Vizzini.

Filmul relatează povestea lui Craig, un adolescent de 16 ani care suferă de depresie. Atunci când își dă seama că nu poate depăși singur criza psihologică pe care o traversează, Craig se internează într-un spital de boli mintale și este repartizat în secția pentru adulți întrucât secția pentru adolescenți este închisă. Forțat să rămână timp de cinci zile sub supravegherea doctoriței Minerva, Craig are șansa de a-l cunoaște pe Bobby, un bărbat divorțat care îi devine prieten, mentor și protector. În timpul acestei internări benevole Craig își descoperă pasiunea pentru artă și cunoaște dragostea în compania adolescentei Noelle, o pacientă abuzată sexual în trecut, care are tendința de a se automutila.

Contextul în care ajunge Craig și cadrul pe care Clinica de psihiatrie îl oferă, arată că deși avem foarte multe lucruri pentru care să fim recunoscători nu le observăm întotdeauna, acestea devin evidente când singura confruntare este pe care o ai este cu tine însuti, cel care, din interior, trebuie să decidă, zi de zi, modul de relaționare, de conectare cu ceilalți, cu realitatea, cu viața. Nu există scurtături și nici ascunzători între tine și viața ta, deci singurul mod de a o face suportabilă ar fi să o trăiești, zi după zi, începând de azi.

Filmul este foarte realist și aduce în prim plan anxietatea și depresia ca parte din viața noastră și totodată aduce în prim plan posibilitățile de vindecare.

Scrie-mi, într-un comentariu mai jos, ce ai învățat din acest film.

Vizionare plăcută!

Delia

*Sursa foto: https://www.sobrosnetwork.com/

Lasă un răspuns