You are currently viewing Film de weekend: Pay it forward – Da mai departe

Film de weekend: Pay it forward – Da mai departe

Trevor McKinney, un băiat de numai 11 ani, cu o familie dezbinată și părinți dependenți de alcool, este captivat de o temă de casă foarte interesantă dată de profesorul său de studii sociale, Dl. Simonet. Tema este: Gândiţi-vă la ceva care să schimbe lumea şi puneţi acel lucru în practică / acţiune. Trevor depăşeşte obişnuinţa oamenilor de a răsplăti faptele bune, replătind faptele bune prin alte fapte bune făcute la alţi trei oameni.

Eforturile lui Trevor de punere în practică a ideii sale creează o revoluţie nu doar în viaţa sa, în viaţa mamei sale sau cea a profesorului său cu numeroase cicatrici fizice şi emoţionale, ci şi în vieţile a unui număr din ce în ce mai mare de oameni complet necunoscuţi lui.

În timp ce Trevor îsi pune planul în aplicare, rezultatele acestuia încep să apară în viețile celor din jurul său. Trevor îl ajută pe un tânăr fără casă să-si petreacă noaptea sub un acoperiș si să facă un dus. Apoi, ajută o femeie în vârstă rămasă fără casă și un tânăr ziarist care încearcă să facă un reportaj despre ceea ce crede el a fi o poveste neobișnuită.

Cu inocența unui copil maturizat prea devreme, Trevor construiește un sistem piramidal de într-ajutorare în care reușește să angreneze nesperat de multe persoane. Suntem părtași la o poveste emoționantă, care ne dovedește că este posibil să schimbăm lumea în care trăim și ne arată cum putem s-o facem mai bună.

Nu trebuie să fii bogat, puternic sau influent, trebuie doar să-ți dorești să ajuți.

Scrie-mi, într-un comentariu mai jos, cum te-a inspirat acest film să-ți  faci un obicei din a da mai departe: o informație, o îmbrățișare, un zâmbet sau poate chiar o carte sau o floare.

Tu ce poți da mai departe?

Vizionare plăcută!

Delia

*Sursa foto: https://www.scmp.com/

Lasă un răspuns