You are currently viewing Film de weekend: The Fault in Our Stars – Sub aceeasi stea

Film de weekend: The Fault in Our Stars – Sub aceeasi stea

The Fault in Our Stars – Sub aceeași stea este un film în care, dincolo de cancerul nemilos al protagoniștilor, se poate observa o altă față a modului în care e trăită această experiență.

Hazel Grace Lancaster se confruntă de 3 ani cu o formă de cancer tiroidian ce s-a răspândit foarte repede la ambii plămâni, ceea ce o împiedică să respire normal. De când a fost diagnosticată, se consideră în faza terminală, iar plămânii ei trebuie ajutați de oxigenul primit dintr-o butelie pe care o cară cu ea peste tot.

Mama ei o înscrie într-un grup de suport și viața ei se schimbă într-un mod inimaginabil. Acolo, printre ceilalți participanți, îl întâlnește pe Augustus Waters, băiatul care îi arată că există multe lucruri de care merită să te bucuri cât mai poți și că fiecare moment al vieții trebuie trăit la maxim.

Hazel și Augustus petrec tot mai mult timp împreună discutând despre pasiunile pe care le au. Lui îi plac jocurile pe calculator și cărțile cu mai multă acțiune, iar ea are o fixație cu o carte pe care autorul o lăsase oarecum neterminată și nu mai scrisese niciodată o continuare pentru povestea pe care Hazel o știa aproape pe dinafară. Hazel are nevoie de un final, are nevoie să știe cum s-a încheiat cartea aceea. Augustus pregătește totul pentru ca ei să plece în Olanda, să-l caute pe autorul cărții O durere supremă și să o ajute pe Hazel să-și găsească liniștea. Cu mari eforturi au ajuns în Olanda să-l întâlnească Van Houten, autorul cărții O durere supremă. Cum a fost întâlnirea și ce s-a mai întâmplat, vă las pe voi să descoperiții, eu vă spun doar că după acea călătorie vin niște vești rele și totul se schimbă din nou.

Filmul The Fault in Our Stars – Sub aceeași stea are un deznodământ tragic, neașteptat și totodată un mesaj profund legat de ceea ce contează cu adevărat pentru noi.

Vizionare plăcută!

Delia

*Sursa foto: Jurnalul Prahovean

Lasă un răspuns