You are currently viewing Film de weekend: The Pursuit of Happyness – În căutarea fericirii

Film de weekend: The Pursuit of Happyness – În căutarea fericirii

În această săptămână te invit să vizionezi filmul „The Pursuit of Happyness (În căutarea fericirii)” un film inspirat dintr-un caz real având ca bază memoriile scrise ale lui Chris Gardner.

Filmul, al cărui titlu s-ar traduce mai degrabă „În urmărirea fericirii” decât „În căutarea fericirii” este o adevărată lecție de dragoste, de reziliență și de supraviețuire într-o lume în care sprijinul material din partea celor din jur este ceva complet necunoscut.

Chris Gardner, un agent de vânzări extrem de inteligent și talentat, trece prin toate greutățile materiale și încercările sufletești, pentru a ajunge în cele din urmă agent de bursă (broker). În ciuda bravelor sale încercări de a-și menține familia pe linia de plutire, soția lui va renunța totuși la asumarea greutăților de zi cu zi, părăsindu-l atât pe el, cât și pe băiețelul lor de cinci ani, Christopher.

Filmul ne îndreaptă atenția pe de-o parte către relația parentală tată-fiu uniți într-o dragoste mișcătoare, iar pe de altă parte urmărește traseul profesional pe care îl are Chris Gardner de la un vânzător la domiciliu de aparatură medicală la broker și apoi punând bazele propriei firme.

Mesajul filmului este: oricât de greu ar fi să-ți urmezi visul, trebuie să ai puterea să treci peste toate momentele de deznădejde, iar eforturile și credința îți vor fi răsplătite. Chris va obține singurul loc acordat de firma de brokeri, în urma unei testări foarte aspre a tuturor candidaților. Ajuns broker, Chris își va deschide chiar și propria firmă. După oarecare perioadă, el va ajunge multimilionar.

Vizionare plăcută!

Cu drag,
Delia

*sursa foto fanatik.ro

Lasă un răspuns