You are currently viewing Ianuarie – Luna Clarității (mentale și emoționale)

Ianuarie – Luna Clarității (mentale și emoționale)

Luna ianuarie este luna începutului de drum în noul an. În Agenda de vise și poftă de viață am numit-o Luna Clarității (mentale și emoționale) pentru a reflecta mai atent la realitatea din viața noastră așa cum este nu cum am vrea noi să fie.

Tu știi încotro mergi și cu ce resurse (mentale și emoționale) pornești la drum? Ești dispus(ă) să privești cu sinceritate în universul tău interior și să observi cum sunt gândurile tale, emoțiile, cum se simte corpul tău fizic acum? Ce faci pentru că trebuie să faci și ce faci pentru că simți și ai nevoie? Ce emoții, stări, sentimente  ascunzi sub măști și la ce îți folosește să eviți la nesfârșit confruntarea lor?

Pentru a putea vedea și simți realitatea așa cum este nu cum am vrea noi să fie, avem nevoie de claritate mentală și emoțională. Realitatea interioară și cea exterioară este modelată de percepția noastră asupra gândurilor, emoțiilor și stărilor noastre și de senzațiile corporale asociate cu acestea. Schimbările reale, adevărate le putem face numai după ce înțelegem și integrăm în ființa noastră realitatea în care trăim.

În luna Ianuarie dă masca (măștile) jos, nu te mai preface și nu te mai minți. Privește-ți viața cu deschidere, compasiune și sinceritate. Acordă-ți timp suficient pentru a explora domeniile importante ale vieții tale (relații, familie, financiar și profesional) și observă unde faci compromisuri și de ce. La ce te ajută aceste compromisuri? Acum mai ai nevoie de ele, îți mai sunt de folos?

Nu se poate construi ceva durabil și rezistent pe o bază șubredă. La baza șubredă cei mai mulți nu vor să lucreze, să vadă de ce a ajuns așa și ce credințe de viață s-au sedimentat pe această bază. Uneori este dificil să sapi în sufletul tău să descoperi care îți sunt valorile, să înțelegi că unele credințe nu-ți aparțin ci le-ai preluat din mediul în care ai crescut și le-ai luat de bune integrându-le în viața ta, să înțelegi că ținându-ți sufletul captiv între ”ce trebuie” și ”ce ai nevoie” cu adevărat nu faci decât să-ți iei singur(ă) dreptul de a te bucura de minunea asta numită VIAȚĂ! Și VIAȚA e faină, e faina tare când înțelegi ce dar prețios este!

Pentru a stabili ce este important pentru tine, cum vrei să trăiești, ce vrei să ai în viața ta, ce nu mai vrei să ai în viața ta pornim călătoria folosind ca și ghid Agenda de vise și poftă de viață.

Săptămâna 27 decembrie 2021 – 2 ianuarie 2022 – Mă deschid către experiențe noi și provocări inedite

Această săptămână poate fi considerată una specială pentru că include sfârșitul anului 2021 și începutul anului 2022. Totodată este o perioadă în care te poți simți copleșit(ă) de responsabilități profesionale și personale uitând de tine și de ce este important pentru tine cu adevărat. Alege simplitatea și dăruiește celor dragi clipe în tihnă, cu dragoste și bucurie.

Săptămâna 3 – 9 ianuarie 2022 – Aleg să privesc în față adevărurile dureroase din trecutul meu

Împăcarea cu trecutul nu este o treabă ușoară însă este eliberatoare. Regretele, vinovăția, rușinea, furia, frica, tristețea, agresivitatea, neputința, frustrarea, îndoiala, neajutorarea, gelozia, invidia, disprețul, plictiseala, deznădejdea și altele asemenea lor sunt pietrele pe care le punem în geamantan și le cărăm cu noi în diferite contexte de viață până le înțelegem sensul și integrăm rolul lor în viața noastră. Fiecare sentiment, emoție sau stare menționate mai sus generează un comportament ce are în spate o nevoie emoțională neîmplinită. Azi, acum, poți să alegi diferit ținând cont de nevoile tale emoționale

Săptămâna 10 – 16 ianuarie 2022 – Îmi asum responsabilitatea pentru viața mea

A-ți asuma responsabilitatea pentru viața ta înseamnă să faci tot ce ține de tine pentru a schimba ceva din ceea ce ți se întâmplă și nu-ți aduce împlinire, realizând că nimeni altcineva nu este responsabil pentru orice ai trăi tu în prezent. Nu mai da vina pe contexte din trecut, nu contează cine este vinovat și cum îl poți pedepsi, important este ce poți face tu pentru a avea o stare de bine și a trăi armonios cu tine și ceilalți, în fiecare zi.

Săptămâna 17 – 23 ianuarie 2022 – Îmi redefinesc prioritățile

Claritatea aduce cu sine o mai bună gestionare a resurselor mentale, emoționale și materiale. Mintea are nevoie să înțeleagă ce se întâmplă și acest lucru îi conferă siguranță, stabilitate și predictibilitate. În această săptămână redefinește-ți prioritățile și amintește-ți să te pui pe tine primul loc în viața ta. Întâi dă-ți ție, umple-ți rezervorul de iubire, credință, respect, ai grijă de sănătatea ta mentală, emoțională și fizică. Împlinește-ți nevoile pentru a putea apoi să răspunzi nevoilor celorlalți.

Săptămâna 24 – 30 ianuarie 2022 – Transform provocările în oportunități de creștere

Oricât ești de dezamăgit(ă) și descurajat(ă) mergi înainte. Privește obstacolele din drumul tău dintr-o perspectivă pozitivă și continuă să mergi înainte. Obstacolele nu sunt altceva decât oportunități de creștere personală și profesională. Ele dezvoltă creativitatea și capacitatea de a găsi soluții la situațiile de viață cu care te confrunți.

După cum observi temele săptămânale din Agenda de vise și poftă de viață te inspiră și te ajută să-și ordonezi gândurile și trăirile, iar la sfârșitul lunii Ianuarie vei avea o privire de ansamblu a resurselor (mentale și emoționale) cu care pornești la drum în noul an. Privind cu sinceritate toate aceste aspecte vei observa că sunt foarte multe detalii care ies acum la suprafața. Uită-te acum la lista ta cu intențiile setate pentru anul 2022 (obiective, rezoluții sau cum le numești tu) și observă ce poți să faci cu resursele (mentale și emoționale) pe care le ai acum.

Ce schimbări poți să faci pentru a-ți îmbunătăți resursele astfel încât intențiile tale să se materializeze?

Am mai scris un articol despre Stabilirea priorităților poate îți este de folos.

Am creat Agenda de vise si pofta de viată, un instrument complex și eficient pe care te poți baza atunci când ai nevoie de susținerea demersului personal de introspecție și conștientizare.

Fiecare persoană care achiziționează acest produs beneficiază de o ședință de consiliere gratuită de 50 de minute (în valoare de 150 lei) în cadrul căreia se poate aprofunda una dintre temele săptămânale sau lunare care necesită mai multă atenție.

Dacă cunoști pe cineva care este într-un impas și crezi să i-ar prinde bine să lucreze mai organizat și disciplinat la demersului personal de introspecție și conștientizare poți să-i faci cadou Agenda de vise și poftă de viață.

În limita stocului disponibil, Agenda de vise și poftă de viață se poate achiziționa de aici:  https://deliadanea.ro/cumpara/agenda-de-vise-si-pofta-de-viata-2022/

Pentru tine ce este important? Care sunt prioritățile tale? Ce resurse (mentale și emoționale) ai descoperit parcurgând temele lunii ianuarie?

Dacă ai achiziționat deja Agenda de vise și poftă de viață și dorești să te programezi pentru ședința de consiliere gratuită scrie-mi la info@deliadanea.ro.

Pe curând!

Cu drag,

Delia

*sursa foto: freepik tawatchai07

Lasă un răspuns