You are currently viewing La revedere 2020! Bun venit 2021!

La revedere 2020! Bun venit 2021!

În fiecare an (cu 2 excepții, cred) particip la Workshop-ul ”Cuvântul anului” facilitat de Delia Mureșan. La sfârșitul lunii decembrie 2019 eram în București la un curs din programul de formare, sincronizarea fiind perfectă pentru a putea participa la acest workshop al cărui scop este de a afla cuvântul care ne va guverna anul ce tocmai ”se pregătea” să înceapă, anul 2020.

Dacă cineva mi-ar fi spus atunci ce urma să se întâmple în lume, în țară și cum ne vor fi afectate viețile în 2020, i-aș fi spus că nu e loc pentru astfel de glume proaste. Dar iată că anul 2020 a fost un an cum nu am mai trăit niciodată până acum, un an în care lumea s-a oprit pentru a se reorganiza. Experiențele de viață, conștientizările pe care fiecare dintre noi și le-a însușit ne-au dat ocazia să prețuim clipele petrecute alături de cei dragi, să adunăm comori de suflet în cufărul cu amintiri și să ne reinventăm viața. Totodată, anul 2020 ne-a deschis un nou drum către universul interior și spre familiarizarea cu vulnerabilitățile interioare. Uneori, stările și emoțiile pe care le-am experimentat nu au fost ușor de gestionat și am avut nevoie de instrumente pe care să ne putem baza pentru a ne susține în momentele dificile. Alteori sentimentele de recunoștință pentru simplu fapt că existăm, ne-au inundat ființa și au ”cerut” să fie scrise în cartea vieții.

Cuvântul anului 2020 pentru mine a fost LIBERTATE, un cuvânt îndrăzneț aș spune dacă mă gândesc la provocările cu care ne-a ”cadorisit” acest an. Dincolo de ceea ce putem cuprinde cu mintea conștientă, există dedesubturi și contexte pe care noi oamenii nu le putem cuprinde cu mintea noastră limitată. Cu toate acestea am trăit din plin LIBERTATEA într-o altă formă, cea a ELIBERĂRII de:

 • credințe de viață învechite
 • nevoia de control
 • frica de schimbare
 • relațiile toxice din viața mea
 • atașamentul față de rezultat
 • lipsa de creativitate
 • lipsa de acțiune mai ales în proiecte profesionale
 • frustrare
 • încăpățânare
 • nevoia de face pe plac altora
 • frica de a mă deschide profesional spre oameni din străinătate și din țară, pășind dincolo de comunitatea în trăiesc.

Anul 2020 a fost cel mai bun an al meu din ultimii 10 ani! Abia acum am înțeles că tot procesul meu de schimbare / transformare început în 2012 și continuat prin muncă susținută cu Sinele, a avut menirea să mă pregătească pentru anul 2020. Am trăit din plin LIBERTATEA prin ELIBERAREA de trecut și de tot ce nu îmi mai e de folos în noua lume care își deschide porțile acum.

La revedere 2020! Îți mulțumesc pentru ELIBERARE prin LIBERTATEA de a alege cum să folosesc toate restricțiile impuse de autorități în favoarea mea.

Bun venit 2021! Despre cuvântul anului 2021 voi scrie un articol la sfârșitul anului! Până atunci mă bucur și experimentez toate darurile pe care acest cuvânt le aduce în viața mea. 

Pentru a rămâne aproape de intențiile pe care mi le-am setat pentru anul 2021 am creat Agenda de vise si pofta de viata, un instrument complex și eficient pe care te poți baza atunci când ai nevoie de susținerea demersului personal de introspecție și conștientizare.

Comenzi, în limita stocului disponibil, aici: https://bit.ly/agendadevisesipoftadeviata

Tu ai un cuvânt care te ghidează în 2021?

Scrie-mi într-un comentariu la acest articol sau la info@deliadanea.ro. 

Pe curând!

Cu drag,

Delia

Sursa foto: www.unspash.com

Lasă un răspuns