Stabilirea priorităților (ce e important pentru mine)

Stabilirea priorităților (ce e important pentru mine)

Bun regăsit în noul an!

Luna Ianuarie este prima lună a anului și ca orice No 1, ai zice că vine în forță, să demonstreze, să se impună ca lider, să iasă în evidență. Însă, surpriză sau nu, pentru mine este o lună lină, calmă, cu o energie destul de statică, chiar moale pentru felul meu de a fi, în fiecare zi. Așa că m-am gândit să folosesc timpul într-un mod plăcut și să scriu un articol pe blog, un articol care să te inspire și pe tine să-ți stabilești prioritățile, în general, nu doar acum la început de an.

Anul 2018 a fost anul în care mi-am asumat acest site ca brand personal, achiziționând domeniul, lucrând la design-ul site-ului și implementarea unor aplicații care să ușureze colaborarea cu clienții mei. A fost o prioritate pentru mine să mă asum cu totul profesional, investind timp și energie pentru ca ceea ce am învățat și experimentat de-a lungul anilor să fie accesibil și în mediul online.

O altă prioritate a anului 2018 a fost pentru mine găsirea unui spațiu fizic în care să-mi primesc clienții și să-mi pot desfășura ședințele în confidențialitate și siguranță. Ultimul obiectiv prioritar din plan profesional a fost organizarea evenimentului Sărbătorește-ți viața – Ediția a 9-a, un eveniment care a dat tonul schimbărilor din viața mea, încă de la prima ediție din noiembrie 2011.

Dincolo de materializarea celor 3 obiective importante din plan profesional, am reflectat mai cu seamă la impactul pe care drumul de la idee la rezultat l-a avut asupra mea ca emoție, ca stare, care au fost provocările, care au fost experiențele ce mi-au adus lecții de viață importante. Așa am ajuns să simt recunoștință mai ales pentru ce n-a mers: situațiile în care am fost rănită, dezamăgită, promisiuni care au fost doar vorbe în vânt, lipsa de încredere în propria persoană, lipsa de consecvență în proiectele personale, lipsa de inspirație, de creativitate, frica de eșec, frica de necunoscut.

Pentru unii dintre voi poate părea cel puțin ciudat, la prima vedere, sentimentul de recunoștință mai ales pentru ce n-a mers, însă tocmai aceasta este prima etapă a stabilirii priorităților din viața noastră: să fim recunoscători că am trăit experiențe de viață care ne-au permis să descoperim ce nu mai vrem să trăim, să simțim. A doua etapă în stabilirea priorităților este legată de a descoperi ce e important pentru mine, cum vreau să trăiesc, ce vreau să am în viața mea, ce nu mai vreau să am, care sunt compromisurile pe care le-am făcut și nu vreau să le mai fac.

Așadar Ce e important pentru mine?

 • Să aleg cu înțelepciune în ce anume îmi investesc timpul și energia
 • Să fiu o prioritate pentru mine, să mă onorez, să am grijă de mine, să nu permit altora să abuzeze sau să se folosească de mine
 • Să învăț să depășesc fricile: de eșec, de necunoscut
 • Să mă întorc la mine, la valorile fundamentale prin activarea energiei copilului interior
 • Să am curajul să spun ”Nu” atunci când simt asta
 • Să-mi găsesc și să-mi folosesc resursele interioare pentru a depăși un impas sau o provocare.
 • Să-mi pun nevoile emoționale pe primul loc
 • Să fac lucrurile în acord cu valorile mele personale
 • Să aduc mai multă compasiune, iubire și credință în viața mea și a celorlalți
 • Să ies mai des din zona de confort și să mă deschid mai mult spre oportunitățile care vin spre mine
 • Să am curajul să las în urmă oameni, situații, proiecte care nu mă mai reprezintă.

Pentru tine ce e important? Care sunt prioritățile tale?

Scrie-mi la info@deliadanea.ro

Pe curând.

Cu drag,

Delia

*sursa foto: www.pinterest.com

Copyright

Toate materialele conţinute de acest site www.deliadanea.ro – sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Folosirea fără acordul autorului/administratorului a conţinutului acestui website se pedepseşte conform legilor in vigoare. Este interzisă modificarea, copierea, reproducerea, descărcarea, transmiterea, publicarea sau distribuirea materialelor conţinute de acest site în orice mod fără consimţământul expres şi prealabil al proprietarului.

Lasă un răspuns