You are currently viewing Stabilirea priorităților (ce este important pentru mine)

Stabilirea priorităților (ce este important pentru mine)

Bun regăsit în noul an!

Luna Ianuarie este prima lună a anului și ca orice No 1, ai zice că vine în forță, să demonstreze, să se impună ca lider, să iasă în evidență. Însă, surpriză sau nu, pentru mine este o lună lină, calmă, cu o energie destul de statică, chiar moale pentru felul meu de a fi, în fiecare zi. Așa că m-am gândit să folosesc timpul într-un mod plăcut și să scriu un articol pe blog, un articol care să te inspire și pe tine să-ți stabilești prioritățile, în general, nu doar acum la început de an.

De ceva vreme sunt mult mai atentă la modul în care îmi investesc timpul, energia și resursele personale. A devenit o prioritate pentru mine să dăruiesc timp, energie și resurse personale proiectelor și oamenilor care îmi aduc o stare de bine, ușurință și bucurie. Nu mai trebuie să fac nimic din obligație sau pentru a nu supăra pe cineva sau pentru că ”așa se face”. Am deplina libertate să aleg cum vreau să trăiesc și cum să fie oamenii alături de care vreau să trăiesc. 

O provocare importantă este să vorbesc mai puțin și să ascult mai mult. O experiență cu totul nouă pentru mine, obișnuită fiind să vorbesc mult în public și să țin workshop-uri pe diverse teme de dezvoltare personală. Ascult în primul rând vocea sufletului meu și apoi exersez ascultarea în toate relațiile importante din viața mea. Ascultarea îmi aduce multă înțelepciune și conștientizări importante legate de perspectivele prin care analizez o situație de viață.

Am încă foarte multe experiențe de viață de trăit și experimentat. Cu fiecare pas pe care îl fac sunt fascinată de impactul pe care drumul de la idee la rezultat îl are asupra mea ca emoție, ca stare, care au fost provocările, care au fost experiențele ce mi-au adus înțelepciune. Sunt recunoscătoare mai ales pentru ce n-a mers: situațiile în care am fost rănită, dezamăgită, promisiuni care au fost doar vorbe în vânt, lipsa de încredere în propria persoană, lipsa de consecvență în proiectele personale, lipsa de inspirație, de creativitate, frica de eșec, frica de necunoscut.

Pentru unii dintre voi poate părea cel puțin ciudat, la prima vedere, sentimentul de recunoștință mai ales pentru ce n-a mers, însă tocmai aceasta este prima etapă a stabilirii priorităților din viața noastră: să fim recunoscători că am trăit experiențe de viață care ne-au permis să descoperim ce nu mai vrem să trăim, să simțim. A doua etapă în stabilirea priorităților este legată de a descoperi ce e important pentru mine, cum vreau să trăiesc, ce vreau să am în viața mea, ce nu mai vreau să am, care sunt compromisurile pe care le-am făcut și nu vreau să le mai fac.

Stabilirea priorităților (ce e important pentru mine)

 • Să aleg cu înțelepciune în ce anume îmi investesc timpul și energia
 • Să fiu o prioritate pentru mine, să mă onorez, să am grijă de mine, să nu permit altora să abuzeze sau să se folosească de mine
 • Să învăț să depășesc fricile: de eșec, de necunoscut
 • Să mă întorc la mine, la valorile fundamentale prin activarea energiei copilului interior
 • Să am curajul să spun ”Nu” atunci când simt asta
 • Să-mi găsesc și să-mi folosesc resursele interioare pentru a depăși un impas sau o provocare.
 • Să-mi pun nevoile emoționale pe primul loc
 • Să fac lucrurile în acord cu valorile mele personale
 • Să aduc mai multă compasiune, iubire și credință în viața mea și a celorlalți
 • Să ies mai des din zona de confort și să mă deschid mai mult spre oportunitățile care vin spre mine
 • Să am curajul să las în urmă oameni, situații, proiecte care nu mă mai reprezintă. 

Am creat Agenda de vise si pofta de viata​, un instrument complex și eficient pe care te poți baza atunci când ai nevoie de susținerea demersului personal de introspecție și conștientizare. Fiecare persoană care achiziționează acest produs beneficiază de o ședință de consiliere gratuită de 50 de minute (în valoare de 150 lei) în cadrul căreia se poate aprofunda una dintre temele săptămânale sau lunare care necesită mai multă atenție.

Comenzi, în limita stocului disponibil, aici: https://deliadanea.ro/cumpara/agenda-de-vise-si-pofta-de-viata-2022/

Pentru tine ce e important? Care sunt prioritățile tale?

Scrie-mi la info@deliadanea.ro. 

Pe curând!

Cu drag,

Delia

*sursa foto: www.pixabay.com

Lasă un răspuns