You are currently viewing Film de week-end: The Way-Drumul

Film de week-end: The Way-Drumul

Sunt momente în care simți că ți-ai pierdut drumul, că ai ajuns într-un blocaj din care nu știi cum să ieși. Sunt momente când nu mai știi cine ești, ce vrei și încotro te îndrepți. Sunt momente în care îți vine să lași tot și să-ți iei lumea în cap să pleci într-o călătorie către sine, să te cunoști, să descoperi cine ești și încotro te îndrepți. Așa încolțește în mintea fiecărui om ideea unui pelerinaj, a acestui drum către sine ce poate fi privit și ca o (re)descoperire a legăturii cu Dumnezeu sau acea Putere Superioară (așa cum și-o închipuie fiecare).

The Way este filmul care m-a inspirat să caut mai multe informații despre Santiago de Compostela și ce înseamnă de fapt această călătorie. Vi-l propun cu mare drag în acest weekend, mai ales că marți 26 februarie urmează o Seară Pozitivă în care invitatele mele Corina și Claudia Săvian, două surori cu suflet minunat ne vor împărtăși experiența lor din cele două călătorii pe care le-au facut. Detalii despre eveniment găsiți aici.

The Way este o poveste profundă despre familie, prieteni și provocările prin care trecem în încercarea de a descoperi această lume complicată si mereu în schimbare.Tom, un doctor american, vine la St. Jean Pied de Port, în Franţa pentru a lua rămăşiţele pământești ale fiului său adult, ucis în Pirinei într-o furtună, pe când trecea prin Trecerea lui Santiago, cunoscută și sub numele de Drumul Sfântului James.

Decât să se întoarcă acasă, Tom hotărăște să se alăture pelerinajului istoric pentru a–i onora dorința fiului său de a-și termina călătoria. Tom nu își dă seama la început ce impact profund va avea această călătorie asupra lui și a vieții californiene. Curând va realiza că nu este singur în această călătorie, lui alăturându-i-se alți pelerini din jurul lumii, fiecare cu problemele lor, căutându-şi sensul vieții.

Vizionare plăcută!

Cu drag,

Delia

*sursa foto eigenwijsinonderwijs.blogspot.com

 

Acest articol are un comentariu

  1. Andra

    Super film!

Lasă un răspuns